Natuurvrienden Susteren

Natuurvrienden Susteren
Heemkundevereniging Susteren
Slider

S(j)terre s(j)traole in Ech-Zöstere…

De Veldeke Krink Ech en de Natuurvrunj Zöstere organiseren tweejaarlijks een Limburgstalige avond onder de titel “S(j)terre s(j)traole” en wel op donderdag 17 oktober a.s. in D’n Hermeniezaal aan de Feurthstraat 56 in Susteren.
De eerste avond was in 2011 en nu anno 2019 staat de eerste lustrumeditie op de agenda. Een luchtig programma met muziek zang, voordrachten en sketches met artiesten op het podium uit alle gehuchten en kern van de gemeente Echt-Susteren. De samenwerking tussen de beide verenigingen is niet vreemd als je bedenkt dat het behouden, maar zeker ook omdat mensen steeds meer hechten aan het gebruik van onze eigen taal/dialecten. De avond is toegankelijk voor de leden van de beide verenigingen, maar ook voor belangstellenden en liefhebbers van de Limburgse taalcultuur.
De kracht van deze avond zit hem in de artiesten die hun medewerking hebben toegezegd. Bekend en onbekend talent versterken elkaar. Veel talentvolle artiesten hebben een eigen in de thuisbasis grote bekendheid, maar steken nu als het ware de onzichtbare grenzen over tussen de diverse kernen. Zo krijgen artiesten een kans om ook anderen te laten genieten van hun muzikale talent of dichterlijke ontboezemingen.
Een echte Ech-Zösterse avond, waarbij artiesten enkel alleen beloond worden met applaus! Geen gage, geen reiskosten, geen kleedkamers met champagne, maar applaus na hun bijdrage aan het programma.
Ton van Wegberg en John van Bree zullen als voorzitters van respectievelijk Veldeke Krink Ech en de Natuurvrienden Susteren de avond officieel openen, waarna sterpresentator Jos Douven de artiesten meeneemt door het programma. Eigenlijk moet het programma een grote verrassing blijven voor het publiek, maar zo zullen o.a. de Rivella boys Sandy Reyners en Mieke en Eric Bastiaans het podium bestormen. Weet u wat, kom zelf kijken en vooral luisteren!

The place to be op donderdag 17 oktober a.s. is D’n Hermeniezaal in Susteren. De zaal gaat open om 19.00 uur en om klokslag 20.00 uur start het programma. De Natuurvrienden Susteren en Veldeke Echt heten u dan van harte welkom! Entree vijf euro, te betalen aan de Harmoniezaal.