Natuurvrienden Susteren

Natuurvrienden Susteren
Heemkundevereniging Susteren
Slider

Woord van de veurzitter

Leef luuj,

In 1970 is ós Vereniging van Natuurvrienden Susteren opgerich en in 2020 besjtuit ze vieftig jaor. Zoa es g’r in de Heemklank höb kènne laeze, sjtuit 2020 in ’t teike van ós jubileum. Mer toen koom corona en det virus bedórf alles. Alle bie-einkomste die weer same gepland hawwe, dus ouch de fieësaovend van 16 oktoaber, zeen gesjrap. De bösreize nao Hilvarenbeek en Xanten gaon neet door vanwaege de sociale beperkinge die ós zeen opgelag. Weer allemaol veule edere daag de oetwirking van de angerhalve maeter maatsjappie en de opgelagde meneer wie weer mit angere ómgaon. Geweun bie emes bènne loupe óm ‘ns te informere of geweun get te vertèlle bie ’n tas koffie is d’r neet mieë bie. Op de mert sjtaon ich bie de vèsjkraom braaf in ein vak op angerhalve maeter te wachte tót ich aan de beurt bön. Dien kènjer en kleinkènjer knuffele, ’t haet zien beperkinge en det vilt neet mit kan ich uch zègke. 

Mer waat weer noe doormake is natuurlik neet veur niks en doe merks det ’t de gooje kantj opgeit. Langzaam is d’r weer mieë mögelik en ouch euver de óntwikkeling van ein good vaccin heuër ich al gooj berichte. Zoa gaw es weer get meugelik is veur de vereniging zólle weer dao gebroek van make. In de volgende Heemklank sjrieve weer euver de coronacrisis en ‘t programma van ’t loupende en volgende jaor. De meiste óngerdeile van dit jaor sjuve weer door nao 2021. De gooj data vèndj g’r in de Heemklank van juni en op ózze website. www.natuurvriendensusteren.nl

Veur de res, geneet van de natuur en de luuj in eur omgaeving en blief gezondj.

John van Bree, Veurzitter

Zie hierna een Nederlandse versie

 

Leef luuj,

In 1970 is de Vereniging van Natuurvrienden Susteren opgericht en in 2020 bestaat ze vijftig jaar. Zoals in de Heemklank aangekondigd staat 2020 in het licht van ons jubileum. Maar het coronavirus gooit roet in het eten. Alle bijeenkomsten die gepland zijn, inclusief de feestavond van 16 oktober zijn afgelast. De busreizen naar Hilvarenbeek en Xanten gaan niet door vanwege de sociale beperkingen die ons zijn opgelegd. U en ik ervaren dagelijks de uitwerking van de anderhalve meter maatschappij en de behoedzaamheid in het met elkaar omgaan. Gewoon bij elkaar binnen lopen om te informeren of iets te vertellen bij ’n tas koffie, het is zeer beperkt mogelijk. Op de markt bij de viskraam keurig in vakken op je beurt wachten op anderhalve meter. Je kinderen en kleinkinderen knuffelen, het heeft zijn beperkingen en dat valt soms zwaar.

Dit alles is natuurlijk niet voor niets en de opgelegde maatregelen hebben duidelijk effect. Langzaam is er meer mogelijk en de zoektocht naar een geschikt en werkend vaccin lijkt goed op streek te zijn. Daar waar weer mogelijkheden ontstaan voor onze vereniging zullen wij die uiteraard benutten. Wij zullen in de volgende heemklank aandacht besteden aan de coronacrisis en het programma van het lopende en volgende jaar. In principe schuiven de meeste onderdelen door naar 2021. Precieze data vindt u binnenkort terug in de Heemklank en op onze website. www.natuurvriendensusteren.nl .

Voor de rest, geniet van de mogelijkheden die de natuur en uw omgeving u bieden en blijf gezond.

John van Bree

Voorzitter