Natuurvrienden Susteren

Natuurvrienden Susteren
Heemkundevereniging Susteren
Slider

Woord van de voorzitter … vitrine virus

Onze website geeft informatie over de doelstellingen en activiteiten van de Vereniging van Natuurvrienden. Het bestuur probeert de website actueel te houden waarbij aandacht is voor het jaarprogramma en de werkgroepen. Ook vindt u op de site artikelen die passen binnen onze doelstellingen of wat uitgebreidere mededelingen van het bestuur. (woord van de veurzitter)

Recent is een artikel geplaatst over de vitrine in de hal van het gemeentehuis van de hand van Cor Voorter. Onze vereniging is in dit artikel genoemd en impliciet beticht van nalatigheid. Voor de goede orde en om beelden helder te houden, een toelichting van het bestuur. In het stuk van Cor over de vitrine worden zaken door elkaar gehaald en dat schept verwarring. Wij besteden als vereniging op veel manieren aandacht aan het cultureel erfgoed van Susteren en omgeving. In het afgelopen jaar hebben wij ruim aandacht besteed aan de viering van 75 jaar bevrijding. Onze betrokkenheid is zichtbaar in activiteiten en wordt door leden en niet-leden gewaardeerd. De verantwoordelijkheid voor het beheer van de vitrine waarin een aantal “dierbare” zaken zijn opgeslagen is een andere zaak. Voor de vitrine die in de hal van de gemeente opgesteld staat, is de gemeente volgens ons verantwoordelijk.

Natuur, cultureel erfgoed, heemkunde, dialect en verhalen over “vreuger”, voor onze vereniging zijn dit belangrijke ankerpunten. In onze Heemklank vindt u elk kwartaal mooie en interessante bijdragen. Het vullen, uitgeven en verspreiden van de Heemklank voldoet in een duidelijke behoefte en wordt door de leden gewaardeerd.

De Natuurvrienden zijn niet verantwoordelijk voor het beheer van de vitrine maar voelen zich wel betrokken. De vereniging zal, indien gewenst via verzoeken van leden of andere belanghebbenden, altijd serieus in gesprek gaan over verbeteringen en waar mogelijk diensten verlenen. Overleg in plaats van beschuldigen lijkt ons een chique vorm van communiceren.

Het bestuur wenst u een goede gezondheid en een mooie zomer. Zo gauw dat weer mogelijk is zien we elkaar, dichtbij of op gepaste afstand.

Namens het bestuur,

John van Bree, voorzitter.