Slide 1
Natuurvrienden Susteren
Slide 2
Heemkundevereniging Susteren

Website museum het Stift (schatkamer)

Website Museum ‘t Stift online
Cor Voorter

Susteren – Zaterdag 27 november jl., de Heiligendag van Amelberga, is de website van Museum – Schatkamer ‘t Stift online gezet. Het was de bedoeling van Werkgroep ‘t Stift om deze activiteit een feestelijk tintje te geven, echter de Covid-19-pandemie gooide ook hier roet in eten. Geen grote presentatie voor de grote  de groep vrijwilligers actief binnen de parochiegemeenschap en de Amelbergabasiliek.
Een eigen website voor Museum ‘t Stift was al geruime tijd een stille wens. Het leek allemaal eenvoudig, maar kost ook tijd en uiteindelijk toch méér tijd dan gedacht. Niet vreemd dat iemand het modern monnikenwerk noemde. Toch heeft de websitebouwer woord weten te houden en heeft zijn belofte stand gedaan om de website op 27 november online te zetten.
Natuurlijk is de site zelf nog groeiende en de komende maanden zal de focus dan ook liggen op het zo compleet mogelijk maken en om bezoekers te voorzien van informatie over de ontwikkelingen rond museum, restauratie museumcollectie en de Heiligdomsvaart van volgend jaar. Via de site  kunnen ook rondleidingen door de basiliek en schatkamer worden geboekt.

Escaperoom. Ook aan jongeren is gedacht. Onder de knop Het geheim van Amelberga kunnen jongeren, en natuurlijk ook ouderen, proberen het geheim van de Heilige Amelberga te ontrafelen. Lijkt eenvoudiger als dat het in werkelijkheid is, maar ga de uitdaging aan!
Meer informatie? Natuurlijk via de website: www.museumstiftsusteren.nl