Slide 1
Natuurvrienden Susteren
Slide 2
Heemkundevereniging Susteren

Inschrijven dichtbundel 200 gedichten van mich veur dich – Ad van Mierlo

Verkrijgbaar: DICHTBUNDEL 200 gedichten van mich veur dich van Ad van Mierlo

De vijf jaar geleden overleden Ad van Mierlo heeft een schat aan kunstwerken in de vorm van gedichten, proza , schilderijen en beelden nagelaten. Zijn poëzie en proza was vrijwel steevast in het Susterens dialect.  Ad had zelf nog een concept voor de bundel opgesteld. Dit is verder uitgewerkt en daaruit is het huidige boekwerk ontstaan met gedichten, spreuken, afbeeldingen van schilderijen en gebeeldhouwde sculpturen.  Evert Zits en Pete Adams typeren deze bundel als volgt: “Ad van Mierlo heeft zo een rijke, culturele erfenis achtergelaten van, over, voor en door Susteren.” Het boek heeft de vorm van vrijwel alle publicaties van onze vereniging (17×24 cm), het heeft 208 pagina’s, is full color. Het bevat gedichten, spreuken en afbeeldingen van schilderijen en beelden. De kostprijs is € 23,00 voor leden en € 28,00 voor niet-leden. Rabo rek.: NL13 RABO 0150 2046 12

Veurwoord
Deze bunjel is samegesjtèld zónger mich te hawte aan de óngesjreve regels van de “schone dichtkunst”. Woróm? Ómdet ich det neet mót. Ich mót niks.
Es emes zich meint te herkènne in ein van de gedichte, is mien bedoeling gelök. Den bliek hae euver genóg zelfkènnis te besjikke. Det duit mich den deug.
In dees verzameling is mien fantasie dèks vermengk mit de werkelikheid. Mer geer hoof uch euver mich gein zörg te make. Ich höb allein mer oet mich laote vloeje wie ’t in miene kop zoot.

Mit mich geit ’t good! Nao ‘t laeze van mien ‘gedichte’ kènt geer det mesjien ouch zègke. —   
Ad van Mierlo, 2017