Natuurvrienden Susteren

Heemkundevereniging

Zondag 28 juli nodigen de stadsgidsen u uit voor een wandeling in Susteren. Deze begint om 14:00 uur en vooraf aanmelden is niet nodig. De stadsgidsen zullen u op een ontspannen en inspirerende manier laten kennismaken met de rijke historie van de oude stad Susteren. Zo bezit Susteren een van de oudste kerken van Nederland met een bijzonder interessante geschiedenis. Na de kerk en het kunstwerk van de “Amelbergaklok” te hebben bekeken, gaat het verder naar de Winckelpoort en het vroegere ‘handels’ centrum met enkele bijzondere panden. Via de Feurderpoort, en indien de tijd het toelaat nog naar ‘’t Kenón oppe Mert’ voor een klein stukje oorlogsverleden, wandelen we verder langs enkele gedenkwaardige beelden, veelal door Zösterse kunstenaars gemaakt. Na de voormalige stadsmolen lopen
we terug naar het Salvatorplein.

Het vertrek is op het Salvatorplein bij het kunstwerk. De wandeling duurt ongeveer 1,5 à 2 uur en een bijdrage van € 2,- per persoon kan bij de start contant betaald worden. Kinderen tot 12 jaar kunnen onder begeleiding gratis mee.

Tevens willen wij u attenderen op de mogelijkheid om een groepswandeling te organiseren voor groepen van 10 tot 20 deelnemers. In overleg met de deelnemers kan de wandeling samengesteld worden. Contact opnemen met John van Bree stadsgidsen@natuurvriendensusteren.nl en zie de website natuurvriendensusteren.nl/stadsgidsen voor verdere informatie.