Slide 1
Natuurvrienden Susteren
Slide 2
Heemkundevereniging Susteren

Rondleidingen tijdens de Heiligdomsvaart

Tentoonstelling schatten en relieken en rondleidingen

De basiliek in Susteren beschikt over eeuwenoude reliekschrijnen van onder andere de H. Amelberga, H. Gregorius en H. Albericus en andere kunstschatten. Ook een van de oudste boeken in Nederland, het Susterense Evangeliarium, maakt deel uit van de bijzondere collectie. De reliekschrijnen en het Evangeliarium zijn in de afgelopen maanden gerestaureerd. 
Het Evangeliarium is ook gedigitaliseerd. De belangrijkste reliekschrijnen , kunstschatten en de digitale versie van het Evangeliarium worden tijdens de periode van de Heiligdomsvaart 2022 tentoongesteld in de Basiliek.
De Basiliek zal tijdens de Heiligdomsvaart weken, vanaf 27 augustus t/m 11 september, elke dag van 11.00-17.00uur geopend zijn en de kunstschatten en relieken kunnen dan bezichtigd worden.
De stadsgidsen verzorgen rondleidingen door Susteren, praten u bij over de rijke historie en nemen u mee naar de Basiliek en de daar tentoongestelde schatten.

Het startpunt van de rondleidingen is het huis van de Heiligdomsvaart, Molenlaan 32 te Susteren.

De rondleidingen vinden plaats op:

  • Zaterdag 27 augustus om 13.00 en 15.00uur
  • Zondag 28 augustus om 13.00uur
  • Zaterdag 3 september om 13.00 en 15.00uur
  • Zaterdag 10 september om 15.00uur

De kosten bedragen € 5,– per persoon contant te voldoen bij de start van de rondleiding. Aanmelden vooraf is gewenst. Dit kan online via: info@heiligdomsvaart.nl.